Hondenuitlaat Service


Van maandag tot en met vrijdag laat ik een aantal honden uit op plaatsen waar de honden los kunnen lopen en waar geen gevaar is van verkeer. Meestal is dit het Westerveld.

De rit begint in Zwolle-zuid en via Assendorp, Centrum, Aa-landen door naar Westenholte en meestal als laatste Stadshagen. Deze rit duurt maximaal 1½ uur. Voor sommige honden is het ritje naar de uitlaatplaats al een grote belevenis op zich.

De roedel
De groep wisselt van dag tot dag en zo is er  elke dag wel een reu en of een teef die zich opwerpt als leider.

Voor volwassen dieren maar vooral voor pups is het leerzaam om een roedel te beleven en zich hierin te handhaven. Honden voeden elkaar op en brengen elkaar sociale vaardigheden bij. Opdringerige of angstige honden worden zo gecorrigeerd of juist vertrouwd gemaakt met en door de andere honden.

Belangrijk te weten
Om mee te gaan op onze wandelingen is het belangrijk dat de hond enigszins luistert en niet agressief is.

Entingen zijn verplicht. Ook moeten de honden op regelmatige basis ontvlooid en ontwormd zijn.

Verzeker uw hond ook mee op uw W.A. verzekering voor aansprakelijkheid.

Uit ervaring heb ik geleerd zo min mogelijk ongecastreerde reuen op de wandelingen mee te nemen. Dit om onrust en vechtpartijen in de groep te voorkomen. Heeft u een ongecastreerde reu, dan hoeft dit nog niet te betekenen dat hij niet mee mag. Dit hangt vooral af van de aard van uw hond.

U mag rekenen op veel ervaring waar u en uw hond veel profijt van hebben.

Onze comfortabele auto is voorzien van een elektrische ventilator. Deze zorgt voor een constante aanvoer van frisse buitenlucht.

De wandeling
Ik wandel meestal in een omgeving waar bos, gras en water in de buurt is. Er mag niet worden gejaagd, wel gezwommen. Ik probeer altijd schoon water te zoeken voor de zwemmers. Sommige honden spelen het liefst met elkaar en andere snuffelen en scharrelen liever. Tijdens de wandeling mogen de honden los lopen. Nieuwe honden blijven aangelijnd totdat er een “bandje” is ontstaan en de hond mij als zijn geleider accepteert.

Kenmerken voor de wandelingen zijn gezelligheid, ongedwongenheid en verdraagzaamheid. De honden moeten het naar hun zin hebben en ontspannen weer thuiskomen.

Onze website gebruikt cookies om uw ervaring bij het gebruik van de website te verbeteren. We gebruiken ook analytische cookies om bij te houden hoe mensen de website gebruiken, met als doel verbeteringen aan te brengen en de site nuttiger te maken.
Accepteren